Medulićeva 2, ZAGREB
tel: 00385-1-5579247
fax: 00385-1-4814-726

Sprema se okršaj najjačih Hrvata i Srba usred Zagreba

Armwrestling english Obaranje ruke hrvatski

HSOR službene web stranice    Obaranje ruke Vijesti    Sprema se okršaj najjačih Hrvata i Srba usred Zagreba

Dodaj Obaranje ruke u favorite
Obaranje ruke - Početna

Sprema se okršaj najjačih Hrvata i Srba usred Zagreba

Sprema se okršaj najjačih Hrvata i Srba usred Zagreba

Nakon mjeseci priprema, Zagreb je spreman za summit najjačih ljudi regije u obaranju ruke. Otvoreni kup Hrvatske u organizaciji Hrvatskog saveza za obaranje ruke održat će se u dvorani Marija Mlinarića Core Gym, a očekuje se spektakl jer dolaze natjecatelji iz gotovo cijele bivše Juge i posebni gosti.

 

Na dosad najvećem turniru u obaranju ruke u ovom dijelu Europe, okupit će se respektabilno društvo. Na Kup uz najjače ljude Hrvatske dolaze i predstavnici Srbije, Slovenije, BiH i Makedonije.

 

Na turniru se očekuje nastup stotinjak natjecatelja, od toga oko 90 Hrvata. Najjači u najtežoj kategoriji preko 110 kilograma su impresivni Pjer Ostojić iz Solina i i Antonio Mašić iz Gospića, koji trenutačno prva desnica Hrvatske.

Mario Mlinarić je na nedavnom turniru u Zagrebu zauzeo drugo mjesto do 110 kilograma, ali je nastupio ozlijeđen.

 

U revijalnom dijelu snagu će demonstrirati i Stoyan Golemonav sa svojom ekipom u kojoj su sve vrsni europski i svjetski obarači ruku. Ukoliko niste poznavatelji odnosa snaga u svjetskom armwrestlingu, samo ćemo napomenuti kako je Golemanov bivši svjetski i europski prvak te danas jedan od pet najboljih u svojoj kategoriji, a njegovom su timu i Hristo Delidzhakov, europski viceprvak, te prema mnogima jedan od vodećih svjetskih armwestlera do 70 kg. U Zagreb stiže i Kaloian Petrov, aktualni prvak Bugarske do 100 kg. Svjetski asovi Golemanov, Brzenk i Voevoda natjecat će se samo u revijalnom dijelu jer su prejaki za bilo koga na području bivše Jugoslavije.

 

Ne moramo napominjati kako diljem Lijepe naše vlada opća mobilizacija snažnijih i onih koji se tako osjećaju, te se regrutiraju najjači predstavnici svih županija kako bi i službeno dokazali tko spada u sam vrh armwrestlinga.

 

Na prvom službenom natjecanju na području bivše Jugoslavije nastupit će veliki broj ljubitelja ovog sporta te će se između njih delegirati i hrvatski predstavnici za europsko prvenstvo, koje će se održati u lipnju u Moskvi. Ta velika poslastica za sve koji čekaju pravu priliku dokazivanja snage počinje 11. travnja 2010. u 12 sati, a svi zainteresirani pozvani su i kao gledatelji i kao natjecatelji.

ONLINE PRIJAVE i sve informacije o međunarodnom kupu i hrvatskom Savezu dostupne su na našoj web-stranici.

 

Baš kao u Hrvatskoj, armwrestling je u povojima i u Srbiji. Krajem 2009. godine održan je prvi turnir u Pančevu, a pobjednik Marćelo Rusovan najavio je svoj dolazak na okršaj u Zagreb.

Tiffany studio
WMD
Europsko prvenstvo 2023 Kišinjev, Moldavija

09/07/2023. - Europsko prvenstvo 2023 Kišinjev, Moldavija

Hrvatski natjecatelji osvojili su 13 medalja na EP 2023. Domagoj…
Prvenstvo Hrvatske 2023 za osobe s i bez invaliditeta

04/04/2023. - Prvenstvo Hrvatske 2023 za osobe s i bez invaliditeta

Prvenstvo Hrvatske 2023 31.3.-2.4.2023. Sinj, Hrvatska Broj Natjecatelja: 296 Glavni…
Obaranje ruke RSS Feed Digg Obaranje ruke Obaranje ruke on Delicious Obaranje ruke on YouTube Podijeli Obaranje ruke na Facebooku Twittaj Obaranje ruke