Medulićeva 2, ZAGREB
tel: 00385-1-5579247
fax: 00385-1-4814-726

Otvoreno prvenstvo Hrvatske u obaranju ruke

Armwrestling english Obaranje ruke hrvatski

HSOR službene web stranice    Obaranje ruke Vijesti    Otvoreno prvenstvo Hrvatske u obaranju ruke

Dodaj Obaranje ruke u favorite
Obaranje ruke - Početna

Otvoreno prvenstvo Hrvatske u obaranju ruke

Otvoreno prvenstvo Hrvatske u obaranju ruke

U Zagrebu je ove nedjelje održano prvo međunarodno otvoreno prvenstvo Hrvatske u obaranju ruke 'Tiffany studio'.

 

U dvorani Core Gym okupila se hrvatska i svjetska elita obarača ruke – snagu je odmjerilo 115 natjecatelja iz Hrvatske, Bugarske, Makedonije, Srbije, BiH, Slovenije i SAD-a.

Dugoočekivani prvi međunarodni turnir u obaranju ruke na ovim prostorima ponudio je pravi spektakl i u natjecateljskom i revijalnom dijelu.

 

U velikom hrvatskom okršaju najteže kategorije preko 110 kilograma, Ličanin Antonio Mašić (144 kilograma) slomio je najjačeg Dalmatinca Pjera Ostojića (125 kg), pobjedu u kategoriji do 110 kilograma je odnio 47-godišnji Zagrepčanin Ivančić, pomevši konkurenciju iz Srbije i Hrvatske, a onda su na scenu stupili bugarski majstori i svima očitali lekciju. No, krenimo redom...

 

Pred tristotinjak gledatelja kvalifikacije su se održale paralelno na dva profesionalna stola te polufinala i finala u kavezu, inače predviđenom za UFC borbe. Među ruskim 'girjama' i drugim spravama za spartanski trening, okruženi europskim sucima i bučnom publikom, na trenutak ste mogli zaboraviti gdje se nalazite, a atmosfera je postigla dramatiku američkih filmova.

 

Kako su finala odmicala te su se približavale borbe u najvišim težinskim kategorijama, navijači su bili sve glasniji, tako da su se mnogi na momente naježili od same spoznaje da u cijelom događaju aktivno sudjeluju.

 

Pobjednici su se nizali te je atmosfera kulminirala u okršaju divova preko 110 kg, u kojem je Ličanin Antonio Mašić pobijedio najjačeg Dalmatinca Pjera Ostojića iz Solina te tako izjednačio njihov međusobni omjer. Naime, Ostojić je Mašića pobijedio 2007. u Radošiću te im je to do sada bila jedina borba.

 

A tada su u revijalnom dijelu svi naši prvaci, jedan po jedan, naletili na Stojana Golemanova, koji ih je, sa svojih 85 kg, redom rušio lakoćom i mirnoćom kao da naslonjen na stol čita novine i pritom razmišlja kako će provesti godišnji odmor. Činilo se da umjesto ruke naši šampioni pokušavaju pomaknuti kameni blok.

 

"To je još jedan podsjetnik kako u svijetu profesionalnog sporta postoji samo trening i mukotrpan rad“, ističe organizator Aleksandar Jakovac, predsjednik Hrvatskog saveza za obaranje ruke te dodaje kako bi bilo i nelogično da, iako najbolji, još uvijek bez pravih treninga, Hrvati pobjede svjetskog šampiona koji trenira svaki dan 15 godina.

 

Jakovac je izuzetno zadovoljan odazivom natjecatelja i publike te gostima, koji su nazočili Kupu zahvaljujući velikoj podršci Assena Hadjitodorova, predsjednika europskog i bugarskog te potpredsjednika svjetskog Saveza.

 

"Ovaj je turnir zabilježen kao najveći u regiji te smo vrlo zadovoljni kako se uvijek pojave neki novi talenti u koje se isplati ulagati. Hrvatska reprezentacija će sigurno ići u Moskvu, ali nismo još odlučili u kojem broju i sastavu", zaključio je Jakovac te za kraj dodao i nekoliko zanimljivosti.

 

"Najlakši natjecatelj imao je svega 59 kg, a najteži 172,5. Najmlađi je imao 18 godina, a najstariji 70. Najniži natjecatelj 160 cm, a najviši 207 cm."

 

Pa dobro je l' ima tamo netko bez brda mišića?

 

 

(http://www.net.hr)

 


Created with Admarket's flickrSLiDR.

Tiffany studio
WMD
Europsko prvenstvo 2023 Kišinjev, Moldavija

09/07/2023. - Europsko prvenstvo 2023 Kišinjev, Moldavija

Hrvatski natjecatelji osvojili su 13 medalja na EP 2023. Domagoj…
Prvenstvo Hrvatske 2023 za osobe s i bez invaliditeta

04/04/2023. - Prvenstvo Hrvatske 2023 za osobe s i bez invaliditeta

Prvenstvo Hrvatske 2023 31.3.-2.4.2023. Sinj, Hrvatska Broj Natjecatelja: 296 Glavni…
Obaranje ruke RSS Feed Digg Obaranje ruke Obaranje ruke on Delicious Obaranje ruke on YouTube Podijeli Obaranje ruke na Facebooku Twittaj Obaranje ruke