Medulićeva 2, ZAGREB
tel: 00385-1-5579247
fax: 00385-1-4814-726

Otvoreno prvenstvo Hrvatske u obaranju ruke

Armwrestling english Obaranje ruke hrvatski

HSOR službene web stranice    Obaranje ruke Vijesti    Otvoreno prvenstvo Hrvatske u obaranju ruke

Dodaj Obaranje ruke u favorite
Obaranje ruke - Početna

Otvoreno prvenstvo Hrvatske u obaranju ruke

Otvoreno prvenstvo Hrvatske u obaranju ruke

U Zagrebu je ove nedjelje održano prvo međunarodno otvoreno prvenstvo Hrvatske u obaranju ruke 'Tiffany studio'.

 

U dvorani Core Gym okupila se hrvatska i svjetska elita obarača ruke – snagu je odmjerilo 115 natjecatelja iz Hrvatske, Bugarske, Makedonije, Srbije, BiH, Slovenije i SAD-a.

Dugoočekivani prvi međunarodni turnir u obaranju ruke na ovim prostorima ponudio je pravi spektakl i u natjecateljskom i revijalnom dijelu.

 

U velikom hrvatskom okršaju najteže kategorije preko 110 kilograma, Ličanin Antonio Mašić (144 kilograma) slomio je najjačeg Dalmatinca Pjera Ostojića (125 kg), pobjedu u kategoriji do 110 kilograma je odnio 47-godišnji Zagrepčanin Ivančić, pomevši konkurenciju iz Srbije i Hrvatske, a onda su na scenu stupili bugarski majstori i svima očitali lekciju. No, krenimo redom...

 

Pred tristotinjak gledatelja kvalifikacije su se održale paralelno na dva profesionalna stola te polufinala i finala u kavezu, inače predviđenom za UFC borbe. Među ruskim 'girjama' i drugim spravama za spartanski trening, okruženi europskim sucima i bučnom publikom, na trenutak ste mogli zaboraviti gdje se nalazite, a atmosfera je postigla dramatiku američkih filmova.

 

Kako su finala odmicala te su se približavale borbe u najvišim težinskim kategorijama, navijači su bili sve glasniji, tako da su se mnogi na momente naježili od same spoznaje da u cijelom događaju aktivno sudjeluju.

 

Pobjednici su se nizali te je atmosfera kulminirala u okršaju divova preko 110 kg, u kojem je Ličanin Antonio Mašić pobijedio najjačeg Dalmatinca Pjera Ostojića iz Solina te tako izjednačio njihov međusobni omjer. Naime, Ostojić je Mašića pobijedio 2007. u Radošiću te im je to do sada bila jedina borba.

 

A tada su u revijalnom dijelu svi naši prvaci, jedan po jedan, naletili na Stojana Golemanova, koji ih je, sa svojih 85 kg, redom rušio lakoćom i mirnoćom kao da naslonjen na stol čita novine i pritom razmišlja kako će provesti godišnji odmor. Činilo se da umjesto ruke naši šampioni pokušavaju pomaknuti kameni blok.

 

"To je još jedan podsjetnik kako u svijetu profesionalnog sporta postoji samo trening i mukotrpan rad“, ističe organizator Aleksandar Jakovac, predsjednik Hrvatskog saveza za obaranje ruke te dodaje kako bi bilo i nelogično da, iako najbolji, još uvijek bez pravih treninga, Hrvati pobjede svjetskog šampiona koji trenira svaki dan 15 godina.

 

Jakovac je izuzetno zadovoljan odazivom natjecatelja i publike te gostima, koji su nazočili Kupu zahvaljujući velikoj podršci Assena Hadjitodorova, predsjednika europskog i bugarskog te potpredsjednika svjetskog Saveza.

 

"Ovaj je turnir zabilježen kao najveći u regiji te smo vrlo zadovoljni kako se uvijek pojave neki novi talenti u koje se isplati ulagati. Hrvatska reprezentacija će sigurno ići u Moskvu, ali nismo još odlučili u kojem broju i sastavu", zaključio je Jakovac te za kraj dodao i nekoliko zanimljivosti.

 

"Najlakši natjecatelj imao je svega 59 kg, a najteži 172,5. Najmlađi je imao 18 godina, a najstariji 70. Najniži natjecatelj 160 cm, a najviši 207 cm."

 

Pa dobro je l' ima tamo netko bez brda mišića?

 

 

(http://www.net.hr)

 


Created with Admarket's flickrSLiDR.

Tiffany studio
WMD
Svjetski kup ZG STRONG 2023

11/10/2023. - Svjetski kup ZG STRONG 2023

WORLD CUP ZG STRONG | OFFICIAL RESULTS ZAGREB, CROATIA 14TH…
Europsko prvenstvo 2023 Kišinjev, Moldavija

09/07/2023. - Europsko prvenstvo 2023 Kišinjev, Moldavija

Hrvatski natjecatelji osvojili su 13 medalja na EP 2023. Domagoj…
Obaranje ruke RSS Feed Digg Obaranje ruke Obaranje ruke on Delicious Obaranje ruke on YouTube Podijeli Obaranje ruke na Facebooku Twittaj Obaranje ruke