Medulićeva 2, ZAGREB
tel: 00385-1-5579247
fax: 00385-1-4814-726

Javno priopćenje II

Armwrestling english Obaranje ruke hrvatski

HSOR službene web stranice    Obaranje ruke Vijesti    Javno priopćenje II

Dodaj Obaranje ruke u favorite
Obaranje ruke - Početna

Javno priopćenje II

Hrvatski savez za obaranje ruke

Medulićeva 2, Zagreb

 

JAVNO PRIOPĆENJE II

S obzirom na pozive natjecatelja upućene Savezu nakon javnog priopćenja od 1. Listopada 2010. godine koristimo priliku pojasniti aktivnosti te ulogu Saveza u disciplini obaranja ruke.

HSOR, kojeg su osnivači Spartanci, Gladijator i Trojanci iz Zagreba osnovan je u kolovozu 2009 godine. Iste godine u rujnu pristupio je europskom i svjetskom Savezu na kongresu u Rosolini di mare te se taj događaj smatra službenim početkom ove discipline u RH na međunarodnom nivou. Od trenutka osnivanja predstavnici Saveza bili su na europskom prvenstvu u Bugarskoj gdje je dogovoreno prihvaćanje RH u međunarodne asocijacije, također na svjetskom kongresu u Italiji, gdje je Hrvatska i pristupila (godišnje članarine iznose 200 eura za europski plus 300 za svjetski Savez) te na europskom prvenstvu u Rusiji, gdje su vodili hrvatskog predstavnika (A. Mašić) u kategoriji 110+. Također u studenome planiraju odlazak na kongres u Poljsku te vrše pripreme za europsko prvenstvo u Turskoj 2011.

U tuzemstvu je u organizaciji zagrebačkih klubova pod pokroviteljstvom Saveza, organiziran turnir u Praćki (ožujak 2010), međunarodni otvoreni kup u Zagrebu, koji je i neslužbeno prvenstvo Hrvatske (travanj 2010), Memorijalni turnir „Sova“ (srpanj 2010), Bjelovar open (srpanj 2010) te se bliži međunarodni turnir u Zagrebu u sklopu kojeg će se održati i besplatni seminar za suce.  

Dodajemo kako su sve gore navedene aktivnosti članovi Saveza  obavljali na volonterskoj osnovi pokrivajući pritom sve troškove Saveza osobnim sredstvima predsjednika Saveza.

HSOR je savez klubova koji su registrirani za disciplinu obaranja ruke. Uloga Saveza je promovirati disciplinu na svim razinama, organizirati hrvatski kup, educirati suce, formirati nacionalnu vrstu, te osigurati sredstva za njezino normalno funkcioniranje. Uloga klubova je promovirati disciplinu obaranja ruke kroz lokalne turnire.

Trenutno Savez prati športski rad dvadesetak natjecatelja u svim težinskim kategorijama koji se nalaze u užem izboru za reprezentaciju te će na vrijeme svi potencijalni reprezentativci biti i pozvani.

Zaključno, pozivamo sve natjecateljice i natjecatelje da treniraju jer je procjena Saveza kako u reprezentaciji nema mjesta za privilegirane te su ista u svim težinskim kategorijama slobodna. Također, pozivamo sve da se organiziraju u klubove te samim pristupom u Savez pomognu njegovom radu na najbolji mogući način (osnivanje lige).

 

Puno pozdrava

     Aleksandar Jakovac, predsjednik          

Tiffany studio
WMD
Prvenstvo Hrvatske u obaranju i para obaranju ruke 2024

02/04/2024. - Prvenstvo Hrvatske u obaranju i para obaranju ruke 2024

Prvenstvo Hrvatske 2024 22.-24.3.2024. Sinj, Hrvatska Broj Natjecatelja: 301 Glavna…
Svjetski kup ZG STRONG 2023

11/10/2023. - Svjetski kup ZG STRONG 2023

WORLD CUP ZG STRONG | OFFICIAL RESULTS ZAGREB, CROATIA 14TH…
Obaranje ruke RSS Feed Digg Obaranje ruke Obaranje ruke on Delicious Obaranje ruke on YouTube Podijeli Obaranje ruke na Facebooku Twittaj Obaranje ruke