Medulićeva 2, ZAGREB
tel: 00385-1-5579247
fax: 00385-1-4814-726

Sunčani Hvar Open

Armwrestling english Obaranje ruke hrvatski

HSOR službene web stranice    Obaranje ruke Vijesti    Sunčani Hvar Open

Dodaj Obaranje ruke u favorite
Obaranje ruke - Početna

Sunčani Hvar Open

Sunčani Hvar Open

30.7.2011. Grad Hvar - 21 sati

Sunčani Hvar Open - amaterski armwrestling turnir na kojem su kao prezentatori i glavni gosti nastupili državni prvaci Pjer Ostojić i Josip Poleš.

Međunarodni turnir Sunčani Hvar

Žene - 1. mjesto Ana Vuković (Srbija)
Muškarci - 90 kg - 1. mjesto Zvonimir Benko (Hr)
Muškarci - +90 kg - 1. mjesto Petar Jeličić (Hr)
Ukupno natjecatelja : 25

Armwrestling Turnir “Bjelovar open”

Armwrestling Turnir “Bjelovar open”

Mjesto održavanja: Gradski bazeni Bjelovar

Ukupni broj natjecatelja: 38
 

 

 

 

Rezultati:



DESNA RUKA

-80 kg – 12 natjecatelja 1. Ervin Šinko 2.Augustin Mazarekić 3. Ivan Fajdetić

-90 kg – 11natjecatelja 1.Luka Pranjić 2.Željko Radolfi 3.Antonio Mazarekić

-100 kg – 11 natjecatelja 1.Viktorijo Sović 2.Andrija Tkalec 3.Josip Bregović

100+kg – 4natjecatelja 1.Rozo Filić 2.Domagoj Sedlić 3. Josip Matić

 

Osobe s invaliditetom (open) - 2 natjecatelja 1. Dubravko Vuđen 2. Danijel Stanišić

Apsolutni pobjednik : Viktorijo Sović



Suci:

1.Aleksandar Jakovac
2.Andrija Tkalec

Mjesto: Bjelovar

1. Memorijalni turnir “Ivica Sović”

1. Memorijalni turnir “Ivica Sović”

Poštovani,

pozivamo sve natjecatelje s i bez invaliditeta da se prijave na 1. memorijalni turnir u obaranju ruke "Ivica Sović" koji će se održati 4.7.2010. u disco klubu "Sova" u Dugom Selu.

Početak natjecanja je u 16 sati, a vaganje u 15:45. Disco club "Sova" nalazi se s desne strane na glavnoj cesti par km iza Dugog Sela (Brckovljani).

Prerano preminuli Ivica Sović bio je vrhunski športaš te jedan od najboljih hrvatskih bodybuildera. Njemu u čast organizirat ćemo u suradnji s njegovim sinom Viktorijom (pobjednikom Tiffany studio kupa od 11.travnja -100kg lijeva) u srpnju memorijalni turnir.

Nadamo se dobrom odazivu te svima želimo uspjeh na natjecanju

HSOR 

POVEZANI ČLANCI

Otvoreno prvenstvo Hrvatske u obaranju ruke

Otvoreno prvenstvo Hrvatske u obaranju ruke

U Zagrebu je ove nedjelje održano prvo međunarodno otvoreno prvenstvo Hrvatske u obaranju ruke 'Tiffany studio'.

 

U dvorani Core Gym okupila se hrvatska i svjetska elita obarača ruke – snagu je odmjerilo 115 natjecatelja iz Hrvatske, Bugarske, Makedonije, Srbije, BiH, Slovenije i SAD-a.

Dugoočekivani prvi međunarodni turnir u obaranju ruke na ovim prostorima ponudio je pravi spektakl i u natjecateljskom i revijalnom dijelu.

 

U velikom hrvatskom okršaju najteže kategorije preko 110 kilograma, Ličanin Antonio Mašić (144 kilograma) slomio je najjačeg Dalmatinca Pjera Ostojića (125 kg), pobjedu u kategoriji do 110 kilograma je odnio 47-godišnji Zagrepčanin Ivančić, pomevši konkurenciju iz Srbije i Hrvatske, a onda su na scenu stupili bugarski majstori i svima očitali lekciju. No, krenimo redom...

 

Pred tristotinjak gledatelja kvalifikacije su se održale paralelno na dva profesionalna stola te polufinala i finala u kavezu, inače predviđenom za UFC borbe. Među ruskim 'girjama' i drugim spravama za spartanski trening, okruženi europskim sucima i bučnom publikom, na trenutak ste mogli zaboraviti gdje se nalazite, a atmosfera je postigla dramatiku američkih filmova.

 

Kako su finala odmicala te su se približavale borbe u najvišim težinskim kategorijama, navijači su bili sve glasniji, tako da su se mnogi na momente naježili od same spoznaje da u cijelom događaju aktivno sudjeluju.

 

Pobjednici su se nizali te je atmosfera kulminirala u okršaju divova preko 110 kg, u kojem je Ličanin Antonio Mašić pobijedio najjačeg Dalmatinca Pjera Ostojića iz Solina te tako izjednačio njihov međusobni omjer. Naime, Ostojić je Mašića pobijedio 2007. u Radošiću te im je to do sada bila jedina borba.

 

A tada su u revijalnom dijelu svi naši prvaci, jedan po jedan, naletili na Stojana Golemanova, koji ih je, sa svojih 85 kg, redom rušio lakoćom i mirnoćom kao da naslonjen na stol čita novine i pritom razmišlja kako će provesti godišnji odmor. Činilo se da umjesto ruke naši šampioni pokušavaju pomaknuti kameni blok.

 

"To je još jedan podsjetnik kako u svijetu profesionalnog sporta postoji samo trening i mukotrpan rad“, ističe organizator Aleksandar Jakovac, predsjednik Hrvatskog saveza za obaranje ruke te dodaje kako bi bilo i nelogično da, iako najbolji, još uvijek bez pravih treninga, Hrvati pobjede svjetskog šampiona koji trenira svaki dan 15 godina.

 

Jakovac je izuzetno zadovoljan odazivom natjecatelja i publike te gostima, koji su nazočili Kupu zahvaljujući velikoj podršci Assena Hadjitodorova, predsjednika europskog i bugarskog te potpredsjednika svjetskog Saveza.

 

"Ovaj je turnir zabilježen kao najveći u regiji te smo vrlo zadovoljni kako se uvijek pojave neki novi talenti u koje se isplati ulagati. Hrvatska reprezentacija će sigurno ići u Moskvu, ali nismo još odlučili u kojem broju i sastavu", zaključio je Jakovac te za kraj dodao i nekoliko zanimljivosti.

 

"Najlakši natjecatelj imao je svega 59 kg, a najteži 172,5. Najmlađi je imao 18 godina, a najstariji 70. Najniži natjecatelj 160 cm, a najviši 207 cm."

 

Pa dobro je l' ima tamo netko bez brda mišića?

 

 

(http://www.net.hr)

 


Created with Admarket's flickrSLiDR.

Tko ima najjaču hrvatsku desnicu?

Tko ima najjaču hrvatsku desnicu?

U Hrvatskom savezu za obaranje ruku nadaju se da će nakon natjecanja uspjeti osnovati prvu hrvatsku reprezentacij.

 

Dražen Bankovec dolazi iz sela Hrženice, pokraj Ludbrega, teži 172 kilograma i za njega kažu da je oličenje sirove snage. Pogled na njegove snažne bicepse ulijeva respekt i potiče na pomisao kako ne bi bilo mudro ispriječiti mu se na putu.

No, Dražen je, zapravo, u duši zaigrani dječak, jedan od stotinu natjecatelja koji su jučer došli u teretanu Core Gym na Laništu, gdje se održavao Otvoreni kup Hrvatske u obaranju ruke. Našim natjecateljima pridružili su se i gosti iz Srbije, Bosne i Hercegovine, Slovenije te Makedonije.

 

- Dvadesetak se godina igram obaranja ruke i to je za mene zabava. Počeo sam od malih nogu kako bih impresionirao djevojke. Super je kad se osjećaš jači od drugih. Ali, ja sam prirodno jak, nisam od onih koji piju tabletice za jačanje - kaže Bankovec.

 

Jolanda Jurjević iz Hrvatskog saveza za obaranje ruke kaže kako se nadaju da će nakon natjecanja osnovati prvu hrvatsku reprezentaciju koja će u lipnju predstavljati našu zemlju na Europskom prvenstvu u Moskvi.

 

(http://www.jutarnji.hr)

Međunarodni otvoreni kup Hrvatske „Tiffany studio“

Međunarodni otvoreni kup Hrvatske „Tiffany studio“

11.4.2010. u 17 sati završio je prvi međunarodni otvoreni kup Hrvatske za osobe s i bez invaliditeta „Tiffany studio“.

 

Mjesto održavanja: Core gym – Zagreb

Ukupni broj natjecatelja: 115 - Hrvatska, Srbija, Makedonija, Slovenija, BiH i Bugarska.

 

Pogledajte rezultate i broj natjecatelja »

Rezultati i broj natjecatelja:

 

LIJEVA RUKA

-80 kg – 6 natjecatelja        1.Eldin Bećar  2.Mile Bunčić  3.Marko Kralj

-90 kg – 12 natjecatelja      1.Tode Minoski  2.Ivan Mustapić  3.Eldin Bečar

-100 kg – 6 natjecatelja      1.Viktorijo Sović  2.Michael Šakić  3.Andrija Tkalec

osobe s invaliditetom open - 3 natjecatelja   1. Dubravko Vuđen 2. Danijel Stanišić 3. Željko Kolić

DESNA RUKA

-70 kg – 8 natjecatelja      1.Bruno Klasić  2.Josip Balenović  3.Igor Huić

-80 kg – 17 natjecatelja      1.Mario Škarica  2.Eldin Bečar  3.Ervin Šinko

-90 kg – 22 natjecatelja      1.Hrvoje Matasić  2.Dragan Stojčevski  3.Tode Minoski

-100 kg – 18 natjecatelja    1.Josip Poleš  2.Marcel Rusovan  3.Viktorijo Sović

-110 kg – 16 natjecatelja    1.Robert Ivančić  2.Sebastijan Mašić  3.Dubravko Salajec

-110+ kg – 10 natjecatelja   1.Antonio Mašić  2.Pjer Ostojić  3.Kaloian Petrov

osobe s invaliditetom open - 3 natjecatelja   1. Dubravko Vuđen 2. Danijel Stanišić 3. Željko Kolić

Suci:

  1. Hristo Delidzakov
  2. Sergije Mihić
  3. Stoyan Golemanov
  4. Kaloian Petrov

Sprema se okršaj najjačih Hrvata i Srba usred Zagreba

Sprema se okršaj najjačih Hrvata i Srba usred Zagreba

Nakon mjeseci priprema, Zagreb je spreman za summit najjačih ljudi regije u obaranju ruke. Otvoreni kup Hrvatske u organizaciji Hrvatskog saveza za obaranje ruke održat će se u dvorani Marija Mlinarića Core Gym, a očekuje se spektakl jer dolaze natjecatelji iz gotovo cijele bivše Juge i posebni gosti.

 

Na dosad najvećem turniru u obaranju ruke u ovom dijelu Europe, okupit će se respektabilno društvo. Na Kup uz najjače ljude Hrvatske dolaze i predstavnici Srbije, Slovenije, BiH i Makedonije.

 

Na turniru se očekuje nastup stotinjak natjecatelja, od toga oko 90 Hrvata. Najjači u najtežoj kategoriji preko 110 kilograma su impresivni Pjer Ostojić iz Solina i i Antonio Mašić iz Gospića, koji trenutačno prva desnica Hrvatske.

Mario Mlinarić je na nedavnom turniru u Zagrebu zauzeo drugo mjesto do 110 kilograma, ali je nastupio ozlijeđen.

 

U revijalnom dijelu snagu će demonstrirati i Stoyan Golemonav sa svojom ekipom u kojoj su sve vrsni europski i svjetski obarači ruku. Ukoliko niste poznavatelji odnosa snaga u svjetskom armwrestlingu, samo ćemo napomenuti kako je Golemanov bivši svjetski i europski prvak te danas jedan od pet najboljih u svojoj kategoriji, a njegovom su timu i Hristo Delidzhakov, europski viceprvak, te prema mnogima jedan od vodećih svjetskih armwestlera do 70 kg. U Zagreb stiže i Kaloian Petrov, aktualni prvak Bugarske do 100 kg. Svjetski asovi Golemanov, Brzenk i Voevoda natjecat će se samo u revijalnom dijelu jer su prejaki za bilo koga na području bivše Jugoslavije.

 

Ne moramo napominjati kako diljem Lijepe naše vlada opća mobilizacija snažnijih i onih koji se tako osjećaju, te se regrutiraju najjači predstavnici svih županija kako bi i službeno dokazali tko spada u sam vrh armwrestlinga.

 

Na prvom službenom natjecanju na području bivše Jugoslavije nastupit će veliki broj ljubitelja ovog sporta te će se između njih delegirati i hrvatski predstavnici za europsko prvenstvo, koje će se održati u lipnju u Moskvi. Ta velika poslastica za sve koji čekaju pravu priliku dokazivanja snage počinje 11. travnja 2010. u 12 sati, a svi zainteresirani pozvani su i kao gledatelji i kao natjecatelji.

ONLINE PRIJAVE i sve informacije o međunarodnom kupu i hrvatskom Savezu dostupne su na našoj web-stranici.

 

Baš kao u Hrvatskoj, armwrestling je u povojima i u Srbiji. Krajem 2009. godine održan je prvi turnir u Pančevu, a pobjednik Marćelo Rusovan najavio je svoj dolazak na okršaj u Zagreb.

Otvoreni kup Hrvatske u Zagrebu

Otvoreni kup Hrvatske u Zagrebu

Pozivamo Vas da nam se pridružite na otvorenom kupu Hrvatske za osobe s i bez invaliditeta 11.4.2010. godine u Zagrebu.

 

Prijave su besplatne, a sude europski licencirani suci.

Pogledajte okršaje dečka Vlatke Pokos i diva iz Like!

Konačno će i Hrvati moći službeno odmjeriti snage u popularnom barskom sportu! Naime, prvi turnir u obaranju ruke već je održan, a http://www.obaranje-ruke.hr vam donosi što se sve događalo na debitantskom natjecanju u organizaciji Hrvatskog saveza za obaranje ruke.

 

U zagrebačkom kafiću Praćka prošlog je vikenda održano prvo međunarodno prvenstvo u obaranju ruke u organizaciji Hrvatskog saveza, a osim domaćih momaka, na turnir su došli i dečki iz Gospića, Nove Gradiške, te Bosne i Hercegovine.

Mario MlinarićPrijavljeno je ukupno 39 sudionika u svim kategorijama, od kojih i jedna ženska natjecateljica. Radi se o Snježani Kordrnji, koja se jedina prijavila na turnir u ženskoj konkurenciji do 70 kilograma. Natjecanje nije moglo biti održano, ali da joj ne bude dosadno, dok muškarci ne odrade svoj dio posla, suprotstavile su joj se znatiželjne gošće lokala i, naravno, izgubile.
 

No, zato se u muškoj konkurenciji vodio pravi rat. Natjecanje je trajalo tri sata, a među sudionicima, sve momcima k'o od brda odvaljenima, bila su i neka poznata lica. Glumac Mario Mlinarić bio je drugi u kategoriji do 110 kilograma – desna ruka. Bivši dečko Vlatke Pokos, poduzetnik Željko Radolfi, također je bio srebrni u kategoriji do 90 kilograma – desna ruka.



Treba spomenuti da je na turniru bilo i nekoliko 'opasnih momaka', prije svih Bože Bagarić, pripadnik interventne policije, koji je imao veliku podršku kolega u publici.

Nakon turnira, interes javnosti za ovaj popularni sport (u kojem se većina muškaraca sigurno barem jednom okušala) uvelike je porastao. Stoga će se sljedećeg mjeseca održati otvoreni Kup na koji se može prijaviti bilo tko.

Na Kupu će suditi licencirani bugarski suci, a na isti dolaze i neke od svjetski poznatih armwrestlera kao gosti iznenađenja.

 

Obaranje rukeStol za obaranje ruke

Turnir u Zagrebu - Praćka 14.03.2010.

Turnir u Zagrebu - Praćka 14.03.2010.

 

"Praćka" - turnir prema WAF pravilima za osobe s i bez invaliditeta.

 

Zagreb,14.3.2010.

Zadovoljstvo nam je obavijestiti sve armwrestlere i prijatelje armwrestlinga kako je turnir u organizaciji Hrvatskog saveza za obaranje ruke uspješno okončan.

Koristimo ovu priliku kako bi se zahvalili svim natjecateljima, a ponajviše takmičarima iz BiH, Nove Gradiške te mnogobrojnu ekipu iz gospićkog kluba "Arktos" koji su samo zbog ovog turnira posjetili Zagreb.

Ovom prilikom čestitamo svim natjecateljima, a posebno natjecateljilma s invaliditetom.

 

 

 

Film Pulling John

PULLING JOHN TRAILER

'Pulling John' univerzalna je priča o prvaku koji je sada nakon 25 godina uspjeha opterećen neizbježnim bremenom promjena zbog starenja. John Brzenk, legendarni obarač ruku, po zanimanju avio-mehaničar, sada mora odlučiti da li da napusti sport sa kojim je odrastao ili da čeka da ga poraze 2 nova nadolazeća borca.



Voevoda iz Rusije, Bagent iz Zapadne Virginie i Yoshi iz Tokya živopisni su likovi odrasli sa legendom o Johnu Brzenku. Ovi muškarci svoju definiciju ne pronalaze u šansi da postanu prvaci, nego u mogućnosti da poraze legendu znanu kao Brzenk. U filozofskom i uzbudljivom putovanju 'Pulling John' kulminira na natjecanju Zloty Tur u Varšavi, gdje Bagent i Voevoda dobivaju priliku svog života - sružiti sa prijestolja Brzenka.

Tiffany studio
WMD
Prvenstvo Hrvatske u obaranju i para obaranju ruke 2024

02/04/2024. - Prvenstvo Hrvatske u obaranju i para obaranju ruke 2024

Prvenstvo Hrvatske 2024 22.-24.3.2024. Sinj, Hrvatska Broj Natjecatelja: 301 Glavna…
Svjetski kup ZG STRONG 2023

11/10/2023. - Svjetski kup ZG STRONG 2023

WORLD CUP ZG STRONG | OFFICIAL RESULTS ZAGREB, CROATIA 14TH…
Obaranje ruke RSS Feed Digg Obaranje ruke Obaranje ruke on Delicious Obaranje ruke on YouTube Podijeli Obaranje ruke na Facebooku Twittaj Obaranje ruke